DANNY BRYANT (UK)

De 38 jarige Brit uit Hertfordshire werd al op zijn 15de op handen gedragen als een jonge legende en heeft ondertussen al jaren een trouwe schare fans. Zijn populariteit beperkte zich niet alleen tot de U.K., want ook op het vasteland heeft hij zijn naam en kwaliteiten getoond in talloze toers.

Danny Bryant deed de blueswereld verrassen met zijn eerste platen “Watching You” en “Shadows Passed”. Op zijn vierde album “Days Like This” speelt hij een prachtig duet met de befaamde bluesman Walter Trout. Het album “Black & White” zorgde voor een groot succes. Tien jaar geleden presenteerde Danny Bryant op de eerste editie van Scheldeblues het succesvolle studio album “Just As I Am”. In 2018 verscheen het 10e en meest recente album “Revelation”. Het is tevens zijn meest persoonlijke en emotionele album geworden, hij maakte op het persoonlijke vlak nogal wat mee, en deelde dat op deze plaat. Maar het is zeker geen neerslachtig album geworden.

Danny Bryant was al twee maal eerder te zien op Scheldeblues, maar in de tussentijd is er veel ten goede verandert met deze bluesartiest. Uiteraard is zijn status gegroeid en een nog professionelere muzikant geworden. Zoals bekend is Walter Trout al vanaf zijn prilste carrière zijn mentor geweest, en deed op enkele albums van Danny mee. In 2014 deed hij een toer van vijf weken in de Verenigde Staten met de band van Walter Trout die toen herstellende was van een levertransplantage. De blues van Danny Bryant wordt door  velen met open armen ontvangen, hij deelde het podium onder meer met Jeff Beck, Joe Cocker, Carlos Santana, Pattie Smith, Buddy Guy, Kenny Wayne Shepherd, Walter Trout, en Joe Bonnamassa.

Met zijn prachtige stem en veelzijdig gitaarspel, dat zowel ruimte geeft aan snelle riffs als aan lange melodieuze solo’s weet hij het publiek te boeien. Kippenvel, op je ziel trekkende bluesballads en dampende bluesrock zullen elkaar op tijd aflossen!

Walter Trout – “What sets him apart is his passion and feeling. Danny’s playing grabs you with its intensity and urgency.”

Bernard Doherty, Planet Rock –“A British Blues Legend.” “One of those amazing British talents. The boy can play guitar…”

Joe Bonamassa – “A fantastic guitar player… able to take a Fender Stratocaster and really make it sing…”

www.dannybryant.com