ED DE SMUL DUO (B)

De meesten kennen Ed De Smul als harmonicaspeler en frontman van de bluesband Ed And The Gators (winnaar Belgian Blues Challenge 2017).

Tevens speelt Ed ook regelmatig solo en met duo. In september 2017 presenteerde Ed zijn inmiddels goed ontvangen solo album “Hard Working Man”. Hierop graaft Ed dieper in zijn verleden en gaat hij terug naar het punt waar het allemaal begon. Folk, country, americana en blues waren de beginselen van een nieuwe wereld die Ed op jonge leeftijd heeft ontdekt. Muziek van grootheden zoals Cat Stevens, John Hiatt, Lylle Lovet, Bob Dylan, JJ Cale enz. waren een grote inspiratiebron om zelf nummers te componeren en ze op te nemen, een idee dat al een hele tijd door zijn hoofd spookte.

In Ed De Smul Duo wordt Ed bijgestaan door bassist Stefan Boret (o.a. Last Call en Maxwell Street) waarmee hij sinds 2010 speelt in Ed And The Gators.

De boys deden enkele tours in de VS en België met Wendy Colona. In 2011 werd Ed gevraagd om het duo Daddies Juju (James Hinkle en Chad Pope) te versterken op mondharmonica. Ze namen het album “The Belgian Sessions” op. Met James Hinkle klikte het meteen en Ed, Stefan Boret, Lucas White en James startten het project James Hinkle and the Transatlantics, waarmee ze tourden in België en de VS.

Dit is genieten van prachtige intense en boeiende nummers met een knipoog naar de blues, folk en country met de prachtige stem van Ed De Smul!

http://www.eddesmul.be