MEENA CRYLE & THE CHRIS FILLMORE BAND (AT)

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band zorden voor uitzonderlijk eerlijke en spannende blues. Southern Soul, Blues, Gospel en Rock’n’Roll zijn de labels meest gebruikt om deze formatie uit Oostenrijk te beschrijven. Maar de band vermijd liever deze clichés. De muziekstijl van Cryle/Fillmore is breed, maar altijd diep geworteld in de Blues. Dit blijkt ook uit hun eigen songwriting, een belangrijk deel van hun onderscheidende en unieke muzikale identiteit.
Meena Cryle en Chis Fillmore zijn soulmates. Ze vormen een team zoals je dat zelden ziet in de huidige muziekindustrie. Bij beide merk je dat muzikaliteit, gevoel en soul niet zijn aangeleerd maar van binnenuit gegroeid zijn. Het resultaat is een frisse eigen vorm van blues die ze met een ongewone passie op het podium brengen. “Etta James meets Stevie Ray Vaughan”, zo omschreef een bezoeker het eens. Hoewel Meena niet graag in een hokje geplaatst wordt, dringt de vergelijking met Dana Fuchs of Beth Hart zich op. Chris Fillmore (elektrische en akoestische gitaren, slide-gitaar, pedal steel) is een getalenteerde gitarist, songwriter, arrangeur en co-producer. Mensen die het kunnen weten, noemen hem technisch briljant. Als een kleine jongen geïnspireerd door Elvis Presley, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker. Nu een inspiratie voor anderen. Hij fungeert als de centrale figuur in de band en geeft Meena een veilige haven waar ze telkens naar kan terug keren na haar muzikale ‘uitspattingen’.
In 2009 werd Meena ondergebracht bij het beroemde platenlabel Ruf Records. Datzelfde jaar namen ze het debuutalbum “Try Me” op. Tijdens de European Blues Challenge (Berlijn 2011) werd de band 2e. In 2013 waren ze genomineerd voor de AMADEUS award en bereikten ze de halve finale van de International Blues Challenge. Na het sterke 2e album “Feel Me”(2012) en “Tell Me” (2014) volgt in 2016 een live album. De band maakte met name de laatste paar jaar veel indruk op de grote festivals waaronder Blues Peer. Als je een binding hebt met americana, bluesrock, John Lee Hooker en Stevie Ray Vaughan, of in je muziek collectie zit Tom Waits of Janis Joplin, dan mag je dit optreden niet missen. Kortom een mix van bluesrock, americana, texas blues en soul met geweldige vocalen en gitaarspel!

Highlights:
Bluesfestival Peer (2016) with Buddy Guy and Walter Trout
Swing Wespelaar (2016)
Culemborg Blues (2016)
Vienna Opera (2016) with Cindy Lauper

www.meenacryle.com

https://www.youtube.com/watch?v=1F3T9ishsvs
https://www.youtube.com/watch?v=8mfwkttCh8g