ProgrammaThe Stevie Nimmo Trio (SCO)


Stevie Nimmo, bekend van de Schotse band 'The Nimmo Brothers' heeft naast de Nimmo's ook een gerespecteerde solocarrière van meer dan 20 jaar.

Na de succesvolle tours met broer Allan Nimmo en akoestische optredens is het nu weer tijd voor een vol elektrisch bluesrock avontuur met zijn trio. Dampende bluesrocknummers worden afgewisseld met mooie ballads.

Zijn veelzijdige gitaarspel wordt bejubeld, hij tovert de meest magnifieke solo’s uit zijn gitaar alsof het niets is. Al meer dan twintig jaar leidt hij een muzikantenbestaan, waarin hij acht albums heeft uitgebracht. Nadat hij in 2009 enige tijd uit de running is geweest na ziekte, is hij nu weer helemaal terug: in 2014 speelde hij met The Nimmo Brothers Scheldeblues al eens plat. Nu dus tijd voor zijn eigen Stevie Nimmo Trio!

Zoals Stevie zelft zegt: “sometimes…you just want to break out the Les Paul, crank up the old orange amp and make some noise!”

Mis deze kans niet om deze artiest in topvorm te bewonderen!

The Stevie Nimmo Trio:
Stevie Nimmo: guitar & vocals
Mat Beable: bass guitar
Craig Bacon: drums

www.stevienimmo.comSean Webster & The Dead Lines (UK)


Sean Webster is een inspirerende gitarist, zanger en songwriter met een grote reputatie in de Britse blues- en rockscene. Zijn band heeft leden zien komen en gaan sinds haar oprichting in 2003, maar Sean blijft doen wat hij het beste kan, schrijven en spelen van ongelooflijk mooie muziek.

Het 2004 debuutalbum 'Long Time Coming’, zet The Sean Webster Band in de publieke belangstelling voor de eerste keer, en werd beschreven door Blues Matters Magazine als 'een echt juweeltje'. Het album laat Sean’s schroeiende gitaarspel horen beïnvloed door Albert Collins, Eric Clapton, Mark Nobeler, Gary Moore en Stevie Ray Vaughan. Zijn rijke, doorleefde vocalen doen denken aan Joe Cocker, Bryan Adams en Jonny Lang.

In 2005 speelde de band door heel Verenigd Koninkrijk, waaronder hoofdpodium optredens op Burnley, Maryport en het prestigieuze Britse R & B Festival in Colne. Organisatoren becommentarieerde zijn show met de volgende woorden: " Sean is een nieuwe legende in de maak”.

Sean's tweede cd, getiteld 'If Only’, verlegde de grenzen van de blues en prikkelde een breder publiek. Radiostations in het Verenigd Koninkrijk, Bosnië, Canada, Spanje, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten pikten deze cd op. Sindsdien heeft Sean getoerd in de VS en door heel Europa.

Na een jaar afwezigheid heeft Sean Webster het vuur weer terug om de podia te bestormen met nieuwe songs en nieuw elan. Met een nieuw album op komst en een volledige Engelse bandbezetting is Sean er helemaal klaar voor en zet hij langzaam maar zeker weer voet aan de Europeese vaste wal. Energie, dynamiek, indringende vocalen en vooral fantastisch gitaarspel zijn de ingredienten voor een geweldige Sean Webster show.

De nieuwe band line-up: op drums Phil Wilson (The Hoax), op gitaar Ash Wilson (The Melt) en op bas Greg Smith (The Melt).

www.seanwebsterband.comThe Blue Clay (NL)

The Blue Clay speelt akoestische blues folk en americana. Inmiddels bekend door de een flinke dosis energie. Naast eigen werk speelt de band oude blues en hillbillynummers met invloeden uit bluegrass-, tex-mex- en zydeco muziek.

In 2011 brengt de groep de cd 'Ready For Everything' uit met gastspelers Jan van den Berg en Hans van der Werf. Een jaar na deze release presenteert de band het inmiddels goed ontvangen album 'Shy But Dirty'. Hieraan werkten naast toetsenist Jan van den Berg ook banjopicker Francis Levoy en lapsteelspeler Geert de Heer mee. 'Shy But Dirty' bevat 13 eigen nummers en 1 cover en bestrijkt diverse stijlen.

Naast voorprogramma's van bluegrassbands als The Pine Box Boys, Oakhurst, Whiskey Puppy en .357 Stringband speelde de band in diverse kroegen, op diverse bluesroutes en festivals in Nederland, België en Duitsland. The Blue Clay speelde o.a. op Kwadendamme Blues Festival, Baeker Side Bluesfestival in Beek, De Koninck Blues Festival in Delft, Midsummer Bluesnight, Leerdam Blues, Brielle Blues, Bevrijdingsfestival Zeeland, Barreblues, Zoetermeer Blues, Rock Earthfield, Blueshappening Zelzate, Blues Open Festival Geldrop, Schmölzer Blues Tage etc.

In 2016, het jaar dat de band 10 bestaat, zal het derde album 'Down Here Below' verschijnen.

The Blue Clay bestaat uit:
‘Little boy’ Wout Verhelst: zang / gitaar / accordeon / mandoline
Johnny Roscoe: zang / bluesharp
Repete van Merode: zang / contrabas / strijkbas
Geert De Block: drums

www.theblueclay.comBlues Stuff (NL)

Met veel ervaring en jong talent bezorgt Blues stuff menig bluesliefhebber kippenvel! Blues Stuff legt de muzikale nadruk op pakkende bluesrock songs die uitgebalanceerd worden met veel opwekking en passie. Zodra de eerste tonen uit de stratocaster of Les Paul gieren komen blues/rocklegendes weer tot leven door geweldige performens van Blues stuff. Met de ervaren Willem Schot op slaggitaar en zang en hét gitaar tallent van Zeeland Suresh de Bruine zal men in het café gedeelte kunnen genieten van nummers van o.a: Stevie Ray Vaughan, Monti Amundson, Freddie King, Buddy Guy, Eric Capton, Jimmi Hendrix, ZZ top etc.

De band bestaat uit:
Willem Schot: gitaar en zang)
Suresh de Bruijne: lead gitaar
Erlend Steiner Lovisa: drums
André van den Broek: bas gitaar

www.bluesstuff.nl